За допомогою програм: «Стільникові Вишки», «Netmonitor» і ін. На Android смартфонів - визначаємо Частоту, Рівень мобільного сигналу і Карту розташування Базових станцій операторів.

  • За допомогою програм: «Стільникові Вишки», «Netmonitor» і ін. На Android смартфонів - визначаємо Частоту, Рівень мобільного сигналу і Карту розташування Базових станцій операторів.

Багато, при виборі і установці репітера Gsm 3G LTE, стикаються з проблемою визначення частоти (або декількох частот) на якій працює базова станція мобільного оператора (або декількох операторів), а також географічне розташування (на карті) цих сот.

Розглянемо кілька програм (на момент написання статті - ці програми безкоштовні і доступні для скачування в ПлейМаркете), які встановлюються на телефон. Зверніть увагу, що на різних смартфонах, ці програми можуть відображати не всю інформацію (залежить від радиомодуля телефону та інших параметрів).

 

Програма «Стільникові Вишки, Локатор» - встановлена з Play Маркет.

сотовые вышки | www.digus.com.ua

На основному екрані ми відразу бачимо карту місцевості з зображенням: нашого місця розташування і Базових станцій. Напрямок сигналу так само відображається на кожній базі.

 

сотовые вышки | www.digus.com.ua

 

Вишки, що працюють в GSM діапазоні, відображаються червоним кольором.

Зеленим кольором на карті ми бачимо базові станції, що працюють в 3G частотах.

Ну і Блакитним (або березовим) кольором - відображаються стільникові вишки, що працюють в 4G LTE.

У меню програми є пункт Допомога - де так само можна побачити вище описану інформацію.

 

обозначение базовых станций |www.digus.com.ua

 

У верхній частині екрану ми вже можемо бачити детальну інформацію про конкретну базової станції:

  • ARFCN
  • RSRP
  • RSRQ
  • RSSNR
  • TA
  • MCC MNC
  • TAC
  • eNoteB Id
  • CID PCI
  • GPS

 

карта базовых станций | www.digus.com.ua

 

Нас в першу чергу цікавить показник ARFCN - це номер каналу і Частота роботи (відображається в дужках в MHz).

І RSRP - середнє значення потужності отриманих сигналів (Reference Signal). Рівень RSRP вимірюється в dBm (дБм).

При виборі підсилювача gsm / 3g / LTE або Антени - ці два показники є ключовими. І грунтуючись на них можна правильно підібрати модель репитера, що працює в потрібній частоті (частотах): 900 мГц, 1800 МГц, 2100 МГц, 2600 мГц і ін.

В налаштуваннях телефону змінюючи показник «Кращий тип мережі» - ми можемо вибирати різні роботи телефону:

2G
3G
4G
І відповідно бачити показники Базових станцій, що працюють на різних частотах.
Так само в меню програми «Стільникові вишки» є пункт зміна сім карти (для 2-х карткових телефонів) - за допомогою чого ми можемо бачити дані і місце розташування сот різних мобільних операторів.

 

Важливо: Заміри Частоти програмами треба робити НА ВУЛИЦІ (де буде встановлена зовнішня антена) і ПІД ЧАС РОЗМОВИ по телефону (якщо Вас цікавить установка репітера в першу чергу ДЛЯ РОЗМОВИ).

Для посилення сигналу інтернету - виміри робити в режимі передачі даних (або режимі очікування).

 

Програма "Netmonitor" - встановлена з Play Market.

netmonitor | www.digus.com.ua

У програмі є кілька закладок. На першій закладці ми бачимо дані і графік для першої карти SIM (в нашому випадку Київстар), і нижче для другої Sim карти (оператор Vodafone).

netmonitor | www.digus.com.ua

Якщо телефон з однією картою - відповідно дані будуть виводитися для однієї Сім карти. Для отримання даних іншого оператора (в нашому випадку Life) - треба вставити в телефон картку відповідного мобільного оператора.

Перелік даних які ми можемо побачити (на різних телефонах можуть відображатися не всі дані):

• Тип Мережі

• Рівень сигналу

• Lac

• CID

• RNC

• PSC

• UARFCN (EARFCN)

Як і в першій програмі (Стільникові Вишки), для правильного підбору LTE / 3G / Gsm репитера - нас цікавлять два показники: Рівень Сигналу і Номер каналу UARFCN (EARFCN) по якому ми визначимо частоту роботи базової станції (за допомогою таблиці, розташованої нижче) :

Частота:

(або Band)

Номер Каналу:

(UARFCN / EARFCN / ARFCN)

Позначення (Значок)

на Телефонs:

Gsm 900 MHz

(Band 8)

1-124

974-1024

 E , G (або немає позначення)

4G LTE 900 MHz

(Band 8)

   4G , LTE

DCS 1800 MHz

(Gsm 1800 MHz)

(Band 3)

512-886  E , G (або немає позначення)

 

3G 2100 MHz

(Band 1)

 

10562-10838  3G , H , H+

4G LTE 1800 MHz

(Band 3)

1525, 1700

(1200-1949)

 4G , LTE

4G LTE 2600 MHz FDD

(Band 7)

4G LTE 2600 MHz TDD

(Band 38)

2900, 3025

(2750-3449)

 

(37750-38249)

 4G , LTE

 

Закладка «Статистика»

У цій закладці наведені дані різних базових станцій: як в даний момент, так і раніше завантажених.

 

статистика netmonitor | www.digus.com.ua

Закладка «Карта»

Тут ми бачимо карту з розташуванням вишок мобільних операторів.

карта сот netmonitor | www.digus.com.ua

Бірюзовим кольором виділені доступні стільники. Темним - в даний момент недоступні (для конкретної Сім карти в даному місці).

Корисна порада

Використовуйте в смартфонах функцію поділу екрана (якщо доступна ця функція) - так Ви зможете відразу запустити два додатки і порівнювати їх дані.

 

netmonitor | www.digus.com.ua

 

Так само зберігайте скріншот (фото) екрану - потім за цими фото можна буде пізніше аналізувати отримані дані.

висновок

Описані вище програми далеко не єдині. Завантажуйте подібні програми і тестируйте їх. На різних смартфонах можливо одні програми запрацюють краще (більше даних отримаєте), а інші гірше зароблять. Головне зрозуміти принцип: для визначення частоти, вам потрібно знайти номер каналу і по таблиці (дивіться вище) - ви вже знайдете потрібну Вам інформацію.

Нижче Ви можете переглянути відео, де продемонстровано роботу програм: Netmonitor і Стільникові Вишки.

За консультацією звертайтеся до нас за телефонами: +38 (098) 312-27-01, +38 (095) 249-22-77 або пишіть на пошту: sale@digus.com.ua

Будемо раді Вам допомогти.

16.08.2018 17:16:05
0
55221

Рекомендовані статті

Репитер GSM - Питання і Відповіді.

Репитер GSM - Питання і Відповіді.

Що з себе являє Ретранслятор 3G / GSM сигналу? Який принцип роботи Репітер GSM сигналу? Чи безпечний підсилювач GSM для людини? Як правильно вибрати GSM репитер? ...........   Що з себе являє Ретранслятор 3G / GSM сигналу? Ретранслятор GSM є пристроєм, призначеним для виключення «мертвих зон» всередині приміщень, де рівень сигналу недостатній для впевнено..

22.04.2015
0
15943
Netmonitor як засіб для вимірювання GSM / 3G сигналу при установці і настройці GSM репитера 3G підсилювача.

Netmonitor як засіб для вимірювання GSM / 3G сигналу при установці і настройці GSM репитера 3G підсилювача.

Netmonitor є інструментом відображення технічних даних про стан мережі стільникового оператора. Дозволяє визначити рівень вхідного сигналу оператора та номери каналів, на якому працює даний оператор, тип мережі і основні параметри. У звичайному мобільному телефоні ця функція найчастіше доступна набором спеціальної комбінації клавіш за типом USSD-запиту. В основному ця інформація використовує..

23.07.2015
0
50019
Як правильно визначити напрямок Gsm Антени? Де розташовані базові станції мобільних операторів? Який рівень gsm сигналу і частота передачі?

Як правильно визначити напрямок Gsm Антени? Де розташовані базові станції мобільних операторів? Який рівень gsm сигналу і частота передачі?

При встановленні систем посилення мобільного сигналу (Ретрансляція Gsm + gsm антени + комплектуючі), важливо правильно зробити виміри: рівень Gsm сигналу, частота роботи, географічне розташування базових станцій мобільних операторів. Купивши ретрансляція GSM 3G, Вам необхідно правильно встановити і налаштувати його і все обладнання. Існує кілька способів, як можна це зробити і багато ..

21.09.2015
0
72356
Хочу 3G або 4G інтернет. Як правильно підібрати репітер 4G - щоб був швидкий і стабільний інтернет ?

Хочу 3G або 4G інтернет. Як правильно підібрати репітер 4G - щоб був швидкий і стабільний інтернет ?

Багато шукають обладнання для посилення мобільного сигналу саме для інтернету. На практиці (на сьогодні) отримати швидкий і якісний інтернет частіше виходить в місті і біля міста - тобто де стабільний інтернет є на вулиці, а в приміщенні немає. У сільській місцевості, на дачах, на автомобільних трасах - часто виходить посилити сигнал для голосу (для розмови по телефону), а інтернет - Ні (..

12.07.2019
0
6702
Пігтейл (адаптер, перехідник) TS9 або CRC9, MS156 або SMA на модемі (або роутер) - який підійде? Яку краще зовнішню антену підключити для інтернету?

Пігтейл (адаптер, перехідник) TS9 або CRC9, MS156 або SMA на модемі (або роутер) - який підійде? Яку краще зовнішню антену підключити для інтернету?

Для отримання більш впевненого мобільного сигналу інтернет на роутері або модемі часто потрібно підключення додаткової антени. Як правильно підібрати антену і з яким роз'ємом вона повинна бути? На це питання ми постараємося відповісти в цій статті. Вибираємо Антену 4G 3G Gsm Розташування антени: Найбільш ефективними будуть виносні антени, встановлені на вулиці - де кращий сигнал (д..

11.02.2020
0
18206
Як вибрати? Встановити і Налаштувати - Системи Бездротового Мобільного Інтернету за містом (на дачі, в селі, в автомобілі і т.д.).

Як вибрати? Встановити і Налаштувати - Системи Бездротового Мобільного Інтернету за містом (на дачі, в селі, в автомобілі і т.д.).

З кожним днем ​​потреба в наявності стабільного і більш-менш швидкісного інтернету постійно збільшується і стає необхідністю. Але не завжди за містом є можливість отримати інтернет «по дротах» або треба мати інтернет в транспорті. Найпоширеніші способи отримання Мобільного Інтернету за містом: За допомогою Роутера / Модема / Точки доступу / Зовнішніх Антен і як прав..

12.12.2020
0
8014