Наслідки непрофесійного монтажу GSM репітера (3G підсилювача)

  • Наслідки непрофесійного монтажу GSM репітера (3G підсилювача)

На перший погляд, монтаж підсилювача сигналу здається справою простою, такою, що не потребує професійних знань і вмінь. Але це тільки на перший погляд.

Важливо пам’ятати, що стільниковий зв’язок – це не тільки телефон, який ви тримаєте у руках. Це ще й величезна кількість дорогого обладнання зв’язку на базових станціях, комутаторах і т.д., що забезпечує впевнений, стабільний сигнал і високу якість зв’язку.

 

Репітер Gsm (ретранслятор мобільного сигналу) розроблений для компенсації рівня загасання сигналу між базовою станцією та мобільним телефоном. Сам прилад умовно можна порівняти з біноклем, одна сторона якого дивиться у напрямку базової станції, а інша – у напрямку мобільного телефону.

 

За умови якщо монтаж і налаштування лінійного пристрою були виконані професійно, базова станція не відчуватиме жодного впливу ретранслятора. Якщо подивитися на встановлення репітера з вашої точки зору як мобільного абонента, він покращує стільниковий зв’язок і ніби «наближає» базову станцію до вас. Для вас це, в першу чергу, економія вашого часу і коштів.

gsm репітер | www.digus.com.ua

Якщо ж під час монтажу чи налаштування підсилювача GSM були допущені помилки, це може призвести до «збудження» ретранслятора, причому система посилення стільникового сигналу з «прозорої» та «невидимої» перетворюється на потужне джерело радіоперешкод. Ці перешкоди заважатимуть нормальній роботі розташованим поблизу базовим станціям. Чим ближче знаходиться така станція, тим більшим є вплив на репітер у стані «збудження».

 

Особливо сильно впливає нелінійна робота ретранслятора  CDMA-450 mHz. Ретранслятор може майже повністю паралізувати роботу приймально-передаючого обладнання базової станції.

 

Справа у тому, що оператори стільникового зв’язку мають у своєму арсеналі необхідне вимірювальне обладнання для того, щоб запеленгувати ретранслятор і точно визначити місце розташування джерела перешкод. Причому визначити адресу знаходження проблемного ретранслятора можна з точністю до метра.

 

Головна проблема полягає у тому, що ви можете навіть і не здогадуватися про те, що ваше обладнання створює перешкоду в роботі базової станції. Чим це загрожує вам як користувачу стільникового зв’язку? Відповідь однозначна – судовим розглядом. Проте усунути перешкоду важливо ще до його початку.

 

Важливо налаштувати правильно всю систему посилення gsm сигналу 3G: правильне розташування зовнішньої і внутрішніх антен, використовувати репитер потрібної потужності і потрібної частоти з коректними настройками.

Причини виникнення перешкод на базовій станції оператора:

 

  • Непрофесійний монтаж GSM репітера/3G підсилювача.
  • Неправильне налаштування обладнання.
  • Застосування несертифікованого лінійного пристрою.
  • Суттєві зміни параметрів вхідного сигналу.

 

Ми пропонуємо вам обладнання, що має систему захисту мережі, яка відстежує роботу каналу «мобільний телефон – базова станція». Якщо система захисту періодично спрацьовує і, таким чином, відключає ретранслятор, це свідчить про те, що система встановлена ​​або налаштована неправильно, або ж за якихось причин змінилися параметри вхідного сигналу від базової станції, і система потребує переналаштування.

посилення gsm сигналу | www.digus.com.ua

Якщо ви хочете запобігти згасанню сигналу вашого мобільного телефону та забезпечити на роботі чи вдома якісний зв’язок, незалежно від зовнішніх обставин, довірте роботу з монтажу апаратного комплексу системи посилення стільникового сигналу фахівцям компанії «Digus». Наше обладнання має всі необхідні сертифікати, а ми – багатий досвід встановлення репітерів GSM сигналу на різноманітних об’єктах.  

 

«Digus» – завжди якісна робота! Дзвоніть: (044) 337 72 77, (095) 249 22 77, (098) 312 27 01. 

05.11.2015 09:09:34
0
2829

Рекомендуемые статьи

Усиление связи GSM и интернета 3G в загородном доме и на даче

Усиление связи GSM и интернета 3G в загородном доме и на даче

Кто сказал, что жизнь на даче должна быть лишена комфорта? Если вы деловой человек, для вас важно всегда оставаться на связи, где бы вы ни были: дома, в офисе или за городом. Важно также оставаться на связи с родными и близкими. Вдали от ретранслятора связь оставляет желать лучшего. Случалось ли вам взбираться наверх, на холм, чтобы поймать сигнал? И даже тогда абонента слышно с перерывами или не ..

26.06.2015
0
5731